Tekencursus

Heerlijk geurende Franse roos, Rosa gallica ©jl

Overkomt het jou wel eens dat je een plant of bloem je raakt, en dat je deze graag zou willen tekenen? Verlang jij er soms naar om je even in stilte helemaal te kunnen wijden aan het tekenen van dat plantje? Denk je dat je dat niet kan? Of lukt het je niet om de tijd  te vinden om ervoor te gaan zitten?

Schrijf je dan in voor de cursus Planten Tekenen najaar 2024 in het atelier van July Leesberg.

In de lessen leer ik je vertragen, om zo de planten beter te gaan zien. Je verdiept je in de natuur, vergeet alles om je heen en de tijd staat even stil. Door zo veel mogelijk stilte in mijn lessen te bewaren help ik je je creatieve bron aan te boren. Zo stijgt je concentratievermogen, en kan je na deze korte cursus heel goed planten en bloemen tekenen.

De cursus bestaat uit zeven lessen van 2 uur, om de twee weken op dinsdag van 14 – 16 uur. Je wordt leerling aan mijn atelier in een kleine groep van 4 – 8 personen. Om te kunnen deelnemen aan de basiscursus hoef je niet te kunnen tekenen.

Je kunt instappen in de Basiscursus van 10 – 12 uur, of deelnemen aan het Atelier voor Gevorderden van 14 – 16 uur. In de Basiscursus leer je hoe je een krachtige lijntekening kan maken. In het Atelier voor Gevorderden ga je vaardigheid opdoen door veel te tekenen. Je gaat diepte scheppen door licht en donker te gebruiken, en je mag je kleurdoos meenemen!

Schrijf je in met het invulformulier hieronder.

Data: 10 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 december. Reservedata: 10 en 17 december.

Tijd:  Dinsdag om de 2 weken. Basiscursus: 10 – 12 uur; Atelier: 14 – 16 uur.
Prijs: 250 euro, studenten 200 euro
Informatie: info@julyleesberg.nl
Locatie: Nolensstraat 3, 6702 CS Wageningen

Ik gebruik de systematische tekenmethodiek die ontwikkeld is door Betty Edwards (Drawing on the Right Side of the Brain) in combinatie met andere bronnen die mij inspireren. Met de methode Edwards kan iedereen leren tekenen. Als je niet speciaal op planten gericht bent, maar  bijvoorbeeld portretten wil leren tekenen, kijk dan op de website van Marianne Snoek. Zij werkt ook met Edwards-aanpak.

Voor alle tekenmaterialen krijgen mijn leerlingen 10% korting bij Herfst en Helder in Wageningen. Geef bij je aankoop aan dat je tekenlessen volgt bij Atelier Leesberg en gebruik kan maken van die kortingsregeling.

Aanmelding tekenlessen: 

    Ik ben studentgeen student

    Ik kies basislesatelier gevorderden